Grip op je financiën

Snel één van onze medewerkers spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 766 3666

Budgetbeheer

Financiële rust dankzij budgetbeheer

Een terugval in inkomsten, betaalachterstanden ontstaan. Mogelijk staan deurwaarders al op je stoep en ervaar je stress. Door de bomen zie je het bos niet meer en je denkt: “Waar begin ik?”

Met Budgetbeheer krijg je grip op je financiën onder begeleiding van onze professionele en onafhankelijke budgetconsulenten. Stadsbank Oost Nederland voert budgetbeheer uit voor zo’n 6.000 huishoudens in Twente en de Achterhoek.

Samen aan de slag

Budgetbeheer biedt ondersteuning bij het op orde krijgen van je geldzaken. Bij een indicatie voor een schuldregeling helpen wij ook met de opstart. Als jij de juiste informatie aanlevert, zorgen wij voor financieel overzicht. Daarnaast zorgen wij ook voor het compleet maken van een schuldenoverzicht. Samen zetten we stapjes op weg naar meer financiële balans. Wat kun je verwachten?

 • Inkomsten en uitgaven worden helder in beeld gebracht.
 • De budgetconsulent biedt ondersteuning bij het berekenen van je recht op toeslagen (zoals zorg- en huurtoeslag), maakt maatwerkafspraken over primaire betalingen (lees: gas, water, licht, huur, zorgverzekering) met instanties over betalingstermijnen en wijst je op mogelijke kwijtscheldingen.
 • Wij regelen de betalingen van vaste lasten op één vaste dag in de maand (lees: we verzorgen de betaling, met jouw geld). Eenmalige betalingen of wijzigingen geef je aan ons door. Sommige rekeningen betaal je zelf. Vraag ons hoe dat precies zit.
 • We bekijken of je beslagvrije voet eventueel verhoogd kan worden, waardoor minder beslag gelegd wordt (lees: er blijft meer inkomen over).

Twee soorten budgetbeheer

 • Budgetbeheer basis: richt zich op betaling van primaire vaste lasten: gas, water, licht, huur, hypotheek en zorgverzekering.
 • Budgetbeheer totaal: richt zich op betaling van alle vaste lasten, in afstemming met jou.

Met budgetbeheer krijg jij

 • Grip op je financiën.
 • Meer rust en overzicht.
 • Ruimte om eventuele andere problemen aan te pakken.
 • Een persoonlijk budgetplan.
 • Inzage in je dossier.
 • Toegang tot MijnStadsbank (internetbankieren), zodat je kunt meekijken met de betalingen die wij voor jou verrichten.
 • Een vast bedrag aan week- of maandgeld voor persoonlijk onderhoud (zoals boodschappen), afhankelijk van je inkomen.
 • De gelegenheid om betalingen in de gaten te houden. Stijgt of daalt je inkomen of is er iets anders aan de hand? Schakel ons in bij wijzigingen, want wij verzorgen de betaling van je rekeningen.
 • Persoonlijk contact met onze budgetconsulenten.

Post openmaken en je financiën bijhouden doe je zelf

Budgetbeheer richt zich op het terugkrijgen van rust en stabiliteit in je financiële situatie, als eerste stap. Dat betekent dat schulden in eerste instantie blijven en mogelijk oplopen. Hoe vervelend ook: deurwaarders kunnen nog steeds aankloppen. Schulden oplossen (lees: saneren) is de volgende stap. Daarnaast blijf je zelf verantwoordelijk voor je financiële administratie. Denk aan post openmaken en betalingen in de gaten houden. Vragen? Stel ze gerust.

De rentevergoeding op een Budgetbeheerrekening is op dit moment 0,0%.

Klik op ‘aanmelden dienstverlening’ in het rechtermenu om je aan te melden voor onze dienstverlening.

Bij de knop downloads vind je een handig overzicht om je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten.

Budgetbeheerrekening

Indien een betaling in je budgetplan gewijzigd moet worden, kun je hiervoor een verzoek indienen op MijnStadsbank. Hier kun je ook een betaling stopzetten. Let op: de aflossing van een lening of een eigen bijdrage bij Stadsbank Oost Nederland kun je niet stopzetten.

De hoogte van je week- of maandgeld hangt af van de hoogte van je inkomen en de hoogte van je uitgaven. Bij voldoende inkomsten kan er week- of maandgeld worden overgemaakt. Er is dus geen minimumbedrag aan week- of maandgeld. Het bedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Je spreekt met de budgetconsulent af op welke dag jij je week- of maandgeld ontvangt. Je budgetplan wordt bij voldoende saldo automatisch uitgevoerd. Alle maandelijkse betalingen in je budgetplan dienen op dezelfde datum te staan. Om dit structureel te veranderen, is overleg met de budgetconsulent noodzakelijk.

Ja, ik wil Budgetbeheer

Heb jij bericht gehad over Budgetbeheer vernieuwd? Klik dan op de tekst hieronder.

Ga naar Budgetbeheer vernieuwd


Kijk hier voor de folder BudgetbeheerBudgetbeheer folder