Vind hier alles over geldzaken

Snel één van onze medewerkers spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 766 3666

Nuttige informatie

Ja, ik wil direct aan de slag met mijn eigen bespaarplan

Stadsbank Oost Nederland heeft speciaal voor jou een bespaarplan opgesteld die jij naar eigen inzicht kunt invullen. Welke uitgaven MOETEN en welke MOGEN? Je kunt vandaag al euro’s besparen. Wij zeggen: doen! Download hier het bespaarplan. Overige documenten vind jij bij downloads.

Nuttige informatie over schulden voorkomen én aanpakken

Schulden voorkomen of aanpakken. Als je nu actie onderneemt, wat gaat dat straks opleveren? Vaak is één goed gesprek al genoeg om een stapje in de goede richting te zetten.  Wil je meer achtergrondinformatie? Check hieronder een aantal nuttige websites. Vragen? Neem gerust contact op met onze budgetconsulenten. We helpen je graag verder.

Handige links

NIBUD
Op de website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) vind je handige tools om een begroting of een huishoudboekje te maken. Het NIBUD geeft ook praktische budgettips.

NVVK
Stadsbank Oost Nederland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Volkskrediet (NVVK). De NVVK is de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. Heb je schulden of ben je schuldeiser, dan vind je hier nuttige informatie.

Bureau Wsnp
Hier vind je meer informatie over de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp).

Huis Onder Water
Staat je huis ‘onder water’, heb je een hypotheekachterstand, of heb je als huisbezitter te maken met financiële problemen? Breng je situatie in kaart met behulp van deze site, zodat je kunt beoordelen of je in actie moet komen.

Zelf je schulden regelen
Heb je te maken met beginnende financiële problemen? Deze website reikt oplossingen aan zodat jij je financiën zelf weer op de rit kunt krijgen.

Wijzer in geldzaken
Deze website is de wegwijzer naar betrouwbare informatie over jouw geldzaken. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

BKR
Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert leningen, betalingsachterstanden en betalingsregelingen in Nederland. Het gaat bijvoorbeeld om een persoonlijke lening, een postorderkrediet, creditcard of een winkelpas. In het register staan alle consumenten die een krediet hebben of de laatste vijf jaar hebben gehad. Wil je weten hoe jji geregistreerd staat? Vraag een inzage bij BKR.

Bereken uw recht
Weet je op welke toeslagen (zoals huur- en zorgtoeslag) je recht hebt en hoeveel dat oplevert? Bereken het direct via deze website.

Leergeld
Steeds vaker staan kinderen letterlijk aan de zijlijn omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Sociale Banken Nederland (SBN)
Je wilt geld lenen, echter je kunt niet terecht bij een commerciële bank. In dat geval zijn er wellicht mogelijkheden bij een sociale kredietbank bij jou in de buurt.

Eerste hulp bij schulden
Hier vind je informatie over: de oorzaak van schulden, de kosten van schulden en wat je zelf kunt doen om schulden aan te pakken. Tevens lees je hier ervaringsverhalen.

SchuldInfo
Een nuttige site over beslagen, schulden en rekenprogramma’s om onder andere de beslagvrije voet uit te rekenen.

NVVK-animaties